У Вінниці повідомили про підозру п’ятьом затриманим, які викрали гроші пайовиків

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру п’ятьом затриманим, які викрали гроші пайовиків

П’ятьох учасників злочинної групи працівники кримінальної поліції обласного главку та бійці спецпідрозділу КОРД затримали вночі 9 грудня поблизу автозаправки на Немирівському шосе при в’їзді у Вінницю. Зловмисники поверталися після викрадення сейфу з грішми на території фермерського господарства у селі Комарів. Членів цієї групи підозрюють у вчиненні близько десятка аналогічних крадіжок на території області. Наразі затриманим повідомили про підозру.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що організатором викрадень є 43-річний житель обласного центру. До складу угруповання входило ще четверо вінничан віком від 21 до 50 років. Всі вони раніше притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Згідно зібраних матеріалів, учасники ретельно підготувалися до вчинення злочину, попередньо розподіливши між собою ролі.

Вночі, 9 грудня, зловмисники зламали грати на вікнах адміністративного приміщення фермерського господарства та з сейфу викрали 225 000 тисяч гривень, призначених для виплат пайовикам та мережевий реєстратор.

Працівники поліції затримали п’ятьох учасників організованої злочинної групи одразу після вчинення злочину. 

З автівки, на якій пересувалися зловмисники, поліцейські вилучили викрадені з підприємства гроші та знаряддя злочину – інструменти для злому сейфів, замків, металевих грат, балаклави, рації, відмички. 

Організатору злочинної групи та чотирьом її учасникам слідчі оголосили про підозру за ч. 5 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у інше приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому, вчинена організованою групою.) Такий злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають. Про підозру по іншим випадкам наразі не повідомляється.  

Макс Мельник

18 лютого, 2022