У Вінниці премією Степана Руданського нагородили автора «Слуги народу»

Новини Вінниці / У Вінниці премією Степана Руданського нагородили автора «Слуги народу»

У сесійній залі Вінницької облради відбулось нагородження лауреатів Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Серед цьогорічних переможців як місцеві автори, так і ті, що працюють в інших містах.

Про це повідомив Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради.

«Привітали лауреатів:  

- Василя Рудика, журналіста й письменника, за сатиричний роман «Слуга народу» (І місце);

- Віталія Кирницького, члена асоціації діячів естрадного мистецтва України та Вінницького куреня гумористів, за аудіоальбом сатири та гумору «Кому чого бракує» (ІІ місце);

- Олену Дяченко, керівницю аматорського гумористичного дуету «Королеви гумору» філії «СБК села Гордіївка» Тростянецького ЦКД, за авторські гумористичні відео сюжети (ІІІ місце)», - зазначив очільник обласної ради.

Уродженець Вінниччини Степан Руданський – медик, який був автором сатиричних творів. Щороку в області визначають лауреатів премії на його честь.  

Раніше NaПарижі писав, що у Вінниці у 2001 році була видана книга «Слуга народу». Її автор – журналіст Василь Рудик теж родом з Вінниччини. За його переконанням – у 2019-му - сюжет книги максимально співпадає з російськомовним однойменним серіалом, де головну роль виконує кандидат у президенти Володимир Зеленський.

Звісно, різниця між книгою, яку автор написав ще у 1992-му, і серіалом «Кварталу 95» є. Приміром, рудиківського Безродька замінили на Голобородька.