У Вінниці продовжать роботи по очищенню річки Південний Буг

Новини Вінниці / У Вінниці продовжать роботи по очищенню річки Південний Буг

Так, як 10 червня було оголошено про завершення періоду нересту, у мерії погодили план робіт по розчистці дна річки Південний Буг від намулу. Наразі підрядник готує техніку та прокладає пульпопровід.

Так, як 10 червня було оголошено про завершення періоду нересту, у мерії погодили план робіт по розчистці дна Південного Бугу від намулу. Наразі підрядник готує техніку та прокладає пульпопровід.

Під час онлайн-брифінгу міський голова Сергія Моргунова розповів:

«Очищення русла річки Південний Буг – це один з пріоритетів міста Вінниці. Ми придбали вже два земснаряди, і розпочали ці роботи ще в позаминулому році. З кінця 2019 року розпочали очистку дна річки від Київського мосту до облводоканалу. За цей період підняли до початку нересту близько 40 тисяч кубів мулу. Відповідно, зараз відпрацьовуємо нові карти намиву. Період нересту завершився 10 червня, і ми розпочнемо далі проводити ці роботи по Південному Бугу».

Що стосується акваторії фонтану «Рошен», міський голова повідомив, що дно під цим фонтаном вже очищене. Далі необхідно продовжувати роботи по руслу. Однак, тут стоїть питання з точки зору зняття карантинних заходів, і можливості відкриття фонтану «Рошен».

«Для проведення подальших робіт нам потрібно більше ніж чотири-п’ять тижнів. Тому остаточне рішення щодо термінів, коли ми зможемо продовжити роботи по очистці дна річки Південний Буг в акваторії острова Кемпа або фонтану «Рошен», буде прийняте після 22 червня», – зазначив міський голова. 

Ірина Заіковата

12 червня, 2020