У Вінниці продовжують реконструкцію зупинок громадського транспорту

Новини Вінниці / У Вінниці продовжують реконструкцію зупинок громадського транспорту

Торік в обласному центрі на зупинках було встановлено близько півсотні сучасних павільйонів, де пасажири можуть сховатися від снігу, дощу та сонця. Деякі дискусії викликало впроваджене «ноу-хау», коли «обличчя» зупинки дивилося не на проїжджу частину, а навпаки, і якість робіт. Суперечки загострилися після того, як торішній буревій легко повалив кілька таких павільйонів. Влада запевнила, що зважить на виявлені проблеми. Так це чи ні – побачимо після чергового «тайфуну».

Торік в обласному центрі на зупинках було встановлено близько півсотні сучасних павільйонів, де пасажири можуть сховатися від снігу, дощу та сонця. Деякі дискусії викликало впроваджене «ноу-хау», коли «обличчя» зупинки дивилося не на проїжджу частину, а навпаки, і якість робіт. Суперечки загострилися після того, як торішній буревій  легко повалив кілька таких павільйонів. Влада запевнила, що зважить на виявлені проблеми. Так це чи ні – побачимо після чергового «тайфуну».

Нині ж у місті з'являються нові захисні павільйони для пасажирів. У мерії повідомили, що цього року їх встановили загалом вже 9 – на вул. Ватутіна, Бучми, Липовецькій та Чорновола.

Й ця робота продовжуватиметься. Під час реконструкції зупинки облаштовуватимуть тактильною плиткою, що допоможе орієнтуватися у просторі людям з вадами зору. До речі, торік її постелили на майже 30 зупинках транспорту.

Юрій ЯРМОЩУК

Юрій Ярмощук

22 січня, 2018