У Вінниці продовжують споруджувати підземні контейнери для сміття

Новини Вінниці / У Вінниці продовжують споруджувати підземні контейнери для сміття

У Вінниці наприкінці березня розпочались роботи поблизу перехрестя вулиць Шевченка та Бойка зі встановлення підземних контейнерних майданчиків, що маютьна меті роздільний збір відходів. На даному перехресті буде встановлено шість. Нагадаємо, що перевагою підземних сміттєвих систем полягає у тому, що побутові відходи зберігаються під землею і не створюють дискомфорту – немає неприємного запаху, негативного враження від накопичення відходів, а сама територія виглядає естетично.

У Вінниці наприкінці березня розпочались роботи поблизу перехрестя вулиць Шевченка та Бойка зі встановлення підземних контейнерних майданчиків, що мають на меті роздільний збір відходів. На даному перехресті буде встановлено шість. Нагадаємо, що перевагою підземних сміттєвих систем полягає у тому, що побутові відходи зберігаються під землею і не створюють дискомфорту – немає неприємного запаху, негативного враження від накопичення відходів, а сама територія виглядає естетично.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, на майданчику поблизу перехрестя вулиць Шевченка та Бойка буде шість контейнерів: три для вологих та три для сухих відходів. «Розумні» сміттєприймачі будуть сигналізувати підсвіткою червоного кольору, коли контейнери заповняться, а кришка приймача заблокується. Біля комплексу встановлять світильники та камери відеоспостереження, які працюватимуть на сонячних батареях. На спеціальній інформаційній табличці буде роз’яснення щодо правил користування цими контейнерами. Також, інформація про наповненість даних контейнерів буде надходити працівникам КП «ЕкоВін», які можуть відкоригувати графік вивезення сміття. 

Як каже заступник директора департаменту комунального господарств та благоустрою міської ради Юрій Семенюк:

«На кожному сміттєприймачі є спеціальні індикатори, які сигналізують про наповненість сміттєвих баків. Коли у баку є місце, індикатори світяться зеленим кольором. Коли контейнер наповниться, вони стають червоного кольору, а кришка автоматично блокується. Наголошую на тому, що вінничанам не потрібно докладати силу, щоб його відкрити, адже таким чином наземний елемент можна поломити. Потрібно, щоб мешканці дотримувалися правил використання та цивілізовано ставились до таких сучасних майданчиків».

Ірина Заіковата

7 квітня, 2020