У Вінниці пропонують нові компетенції для матерів дітей з інвалідністю задля підтримки дітей у громаді

Новини Вінниці / У Вінниці пропонують нові компетенції для матерів дітей з інвалідністю задля підтримки дітей у громаді

Ідея проєкту «Нові компетенції матерів дітей з інвалідністю задля підтримки дітей у громаді» була розроблена на основі вивчення нагальних потреб дітей з інвалідністю - мешканців місцевої громади та внутрішньо переміщених осіб, а також матерів, які їх виховують.

Проєкт спрямований на усунення наслідків зменшення рівня надання соціальних та освітніх послуг для дітей з інвалідністю та їх родин під час війни, а також брак кваліфікованих фахівців (психологів, корекційних педагогів, дефектологів, логопедів та ін.).

Даний проєкт ГО «Інтегрована майстерня особистісного розвитку «КРІСП» реалізовувала протягом трьох місяців (з грудня 2022 – лютий 2023 року) у тісній співпраці з КУ «Інклюзивно-ресурсний центр №2 Вінницької міської ради», Департаментом освіти ВМР за фінансової підтримки фінського фонду «Абіліс».

Основною метою проекту було покращення психологічного стану матерів дітей з інвалідністю та формування в них здатності до взаємопідтримки та самоорганізації в умовах воєнного часу по принципу «рівний-рівному» в громаді.

Ціль проєкту була досягнута шляхом створення корекційно-розвиваючого простору, в якому проводились навчально-підтримуючі психологічні зустрічі за авторським курсом «Я, майбутнє» та консультативні заняття у змішаному форматі (офлайн та онлайн) з залученням корекційного педагога та психолога для матерів дітей з інвалідністю, в тому числі ВПО. А також в рамках проєкту було створено спеціальну ігротеку (корекційно-розвитковий простір) для надання можливості батькам, які виховують дітей з інвалідністю (зокрема, ВПО) використовувати ігрові посібники вдома для проведення корекційних занять.

Загалом проєкт «Нові компетенції матерів дітей з інвалідністю задля підтримки дітей у громаді» вийшов насиченим та корисним для представників цільової аудиторії та громадськості.

Хто зацікавився ідеєю нашого проєкту – будемо щиро раді поділитись набутим досвідом! А також за можливості всі бажаючі можуть долучитись до поповнення нашої ігротеки новими ігровими матеріалами!

Контактні номери: +38 0972978828, +38 097 3635394