У Вінниці прощаються із захисником «Азовсталі» Русланом Лемпіцьким

Новини Вінниці / У Вінниці прощаються із захисником «Азовсталі» Русланом Лемпіцьким

Сьогодні, 9 грудня, у Вінниці проводжають в останню путь захисника «Азовсталі» Руслана Лемпіцького.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

Руслан Лемпіцький народився 25 вересня 1982 року у Вінниці. Навчався у школі №10. Згодом вступив до Вищого професійного училища №4, після закінчення отримав диплом бухгалтера. Після служби в армії повернувся до навчання, вступив до технікуму харчових технологій. Отримав фах юриста.

Проте доля привела Руслана до Збройних Сил України. У 2015 році чоловік добровільно вступив до лав тоді полку «Азов». Брав участь у багатьох боях на Донеччині та Луганщині, у тому числі на Світлодарській дузі.

Отримав звання штаб-сержанта 3-ї окремої штурмової бригади спеціального призначення полку «Азов». На початку повномасштабного вторгнення захищав Маріуполь. Загинув під час оборони «Азовсталі». Без батька залишились двоє неповнолітніх дітей.

Посмертно був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов'язку.

Відспівування Героя відбудеться о 12:00 в Спасо-Преображенському соборі. О 13:00 «азовця» поховають на Алеї Слави Сабарівського кладовища.