У Вінниці прощаються з військовим Олексієм Осипишиним

Новини Вінниці / У Вінниці прощаються з військовим Олексієм Осипишиним

Під час виконання бойового завдання 24 січня загинув 48-річний оборонець Олексій Осипишин з Вінниці. Його бойовий шлях пролягав східними фронтовими дорогами. Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Харків, Ізюм, Олександрівка, Добропілля….

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Народився Олексій Осипишин 19 травня 1975 року у с. Адамівка Гайсинського району. Після школи закінчив Малинівський технолого-економічний коледж. Відслужив у армії. Військовий вишкіл проходив у Вінниці. Тоді й полюбив місто над Бугом усім серцем та залишився жити. Займався підприємницькою діяльністю, створив сім’ю, плекав трійко дітей, ростив сад…

«Олексій посадив у ньому 350 дерев, щоб Україна рясно квітнула і мала добробут, – розповідають рідні загиблого Захисника. – Всюди, де працював, він був надійною опорою в колективі та справжнім професіоналом своєї справи. Коли розпочалась війна Олексій не захотів сидіти вдома, склавши руки. Адже в ньому жив незламний дух дідів, Запорізьких козаків, та предків, яких у 1937-1938 рр. за любов до вільної України закатували НКВДисти».

Олексій із перших днів повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини. На війну пішов добровольно. Боронив Україну у складі 59-го військового мобільного госпіталю. Був водієм-санітаром, вивіз незліченну кількість важкопоранених побратимів із вогневих позицій.

Церемонія прощання із Олексієм Осипишиним розпочалась о 9:30 за адресою: пров. Прибузький, 42 (мкрн Сабарів).

Поховають воїна о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Схиляємо голови та щиро вклоняємось рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!