У Вінниці проведуть ще один загальноукраїнський архітектурний конкурс, щоб «оживити» площу біля музею Коцюбинського

Новини Вінниці / У Вінниці проведуть ще один загальноукраїнський архітектурний конкурс, щоб «оживити» площу біля музею Коцюбинського

Перший млинець, тобто організований у Вінниці загальноукраїнський архітектурний конкурс на краще облаштування скверу Альтмана, не пішов нанівець, а навпаки виявився дуже «смачним» та гарним. Тож влада міста вирішила і надалі використовувати цей досвід для облаштування міського середовища. У Вінниці вирішили провести всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію ревіталізації території музею М. М. Коцюбинського.

Перший млинець, тобто ініційований у Вінниці загальноукраїнський архітектурний конкурс на краще облаштування скверу Альтмана, не пішов нанівець, а навпаки виявився дуже «смачним» та гарним. Тож влада міста вирішила і надалі використовувати цей досвід для залучення кращих пропозицій та облаштування міського середовища. У Вінниці вирішили провести всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію ревіталізації території музею М. М. Коцюбинського.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

У пресслужбі міськради зазначають, що "досвід конкурсу «Альтман Сквер»  виявився дуже корисним і показав, що вивчення громадської думки та залучення найкращих команд до розвитку публічних просторів дає надзвичайно якісні напрацювання й можливість інтегрованого розвитку міста в цілях рекреації, культури та збереження природних ресурсів".

Організаторами конкурсу є департамент архітектури та містобудування, департамент культури, департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, комунальне підприємство «Інститут розвитку міст» та Літературно-меморіальний музей М. Коцюбинського.

Щоб до конкурсу могли долучитись усі охочі, організатори проводитимуть низку досліджень: спостереження за територією, її фаховий аналіз, зустрічі із зацікавленими сторонами й опитування вінничан.

Такий аналіз дасть можливість зрозуміти сильні та слабкі сторони території наразі, усвідомити, хто і як користується музеєм, площею з пам'ятником, дитячим майданчиком та пішохідною частиною. Цієї осені був проведений моніторинг користування, а до кінця року заплановані інші процеси. На основі результатів дослідження буде сформульовано завдання архітектурного конкурсу. Їх буде презентовано на стартовому заході, який анонсуватиметься незабаром.

Далі робота над головним культурним проєктом Вінниці продовжиться у 2021 році з оголошенням програм і умов конкурсу. Про всі деталі та події конкурсу можна буде дізнатися на сторінці «Коцюбинський вдома» у Facebook. 

Марина Карабай

29 грудня, 2020