У Вінниці провели "дослідні" прогулянки майбутньою 12,7-кілометровою набережною Південного Бугу (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці провели "дослідні" прогулянки майбутньою 12,7-кілометровою набережною Південного Бугу (ВІДЕО)

Як писали NаПарижі раніше, для розробки концепції розвитку прибережних території «Алея 12,7 км», було оголошено тендер на послуги з передпроектних досліджень. Тобто, завдяки даному дослідженню буде розроблено концепції розвитку прибережних території «Алея 12,7 км» - неперервної рекреаційної зони від Вінницяоблводоканалу до Сабарова на лівому березі Південного Бугу.

Як писав NаПарижі раніше, для розробки концепції розвитку прибережної території «Алея 12,7 км», було оголошено тендер на послуги з передпроектних досліджень. Тобто, завдяки даному дослідженню мають розробити концепцію розвитку прибережної території «Алея 12,7 км» - неперервної рекреаційної зони від "Вінницяоблводоканалу" до Сабарова на лівому березі Південного Бугу.

Протягом трьох днів у Вінниці, за ініціативи громадської організація "urban curators" разом з Агентством просторового розвитку, проводились прогулянки-інтерв'ю уздовж берега річки Південний Буг з жителями. Відбувся даний "експеримент" в рамках розробки Концепції розвитку прибережних територій "Алея 12,7 км". Головною метою було зрозуміти особливості різних частин уздовж берега річки і визначити місця для пілотних проектів.

На одній з таких прогулянок були й журналісти телеканалу "ВІТА". Розбитий тротуар, й взагалі його відсутність на деяких частинах дороги, відсутність облаштованого пішохідного переходу, й багато інших недоліків - саме такий висновок було отримано з однієї з перших перевірок шляху "тандему" урбаністів та жителів міста.

- Природа, річка... Це мабуть єдине місце, де можна пройти вздовж Південного Бугу, - каже вінничанка Олександра Пиндик.  

Та зараз берег переважно не доступний, закинутий та не призначений для відпочинку. Молода сім'я каже, що лише зупиняється на декілька хвилин аби помилуватись краєвидами Вінниці й поринути у приємні спогади.

- Я все дитинство провів в центрі й для мене річка Південний Буг є його частиною. Тут ми купалися, стрибали в воду, рибалили, адже знали відведені для цього місця. Річка більше в той час експлотувалась саме дітьми. Зараз кладки напівзруйновані, а ті що залишились, їх використовують лише рибалки - розповідає Артем Пиндик.

На фонтанній набережній від асфальту та бетону, через промені сонця у людей спрага й бажання швидше сховатись у затінок.

- На новій набережній не вистачає озеленення. Під час прогулянки ми "спеклись", дитина вся змокла. Йти без затінку взагалі не можливо, а "в обід" - нереально, - додає Олександра.

Холодок знайшли лише впритул до Центрального мосту, загалом пройшовши близько 2,5 кілометрів. І це лише частина алеї над Бугом.

- У міста є все необхідне - річка, ландшафт, відносно гарна забудова, люди, що полюбляють активний відпочинок. Тобто, доклавши не великі зусилля, набережну можна зробити досить гарною з неприривним маршрутом, - зазначає Артем.

Детальніше дивіться у відеосюжеті: