У Вінниці провели підсумки виконаних робіт по капремонту інженерних мереж з початку року

Новини Вінниці / У Вінниці провели підсумки виконаних робіт по капремонту інженерних мереж з початку року

У Вінниці, на умовах  співфінансування з мешканцями, продовжуються роботи по ремонту інженерних мереж у багатоквартирних будинках. Так, з початку 2019 року провели капітальний ремонт у 21-й багатоповерхівці. 

У Вінниці, на умовах співфінансування з мешканцями, продовжуються роботи по ремонту інженерних мереж у багатоквартирних будинках. Так, з початку 2019 року провели капітальний ремонт у 21-й багатоповерхівці. 

Як стало відомо з сайту Вінницької міської ради, щороку у Вінниці ремонт житлового фонду виконується за програмою співфінансування, де 70% витрат покриває міський бюджет, решту докладають мешканці. Так, у багатоквартирних будинках замінюють інженері мережі, освітлення, щитові та роблять міжпанельні стики, ремонтують дахи, вікна замінюють на енергоефективні, проводять капітальний ремонт ліфтового господарства.

Останніми капітально відремонтованими були інженерні мережі у житлових будинках за адресами вул. Станіславського, 26, вул. А. Первозванного,78, вул. Шевченка,5а, 1-й пров. Кар’єрний,3, вул. Стрілецька,43.

Як повідомив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман:

"На цей рік заплановано відремонтувати інженерні мережі у 30 багатоквартирних будинках. Наразі тривають роботи в житлових будинках по  вул. Дачна, 9а, вул. К. Коріатовичів, 185а, вул. Стеценка, 27, вул. 600-річчя, 68,  вул. Ширшова, 20".

Нагадаємо, якщо у багатоповерхівках створено ОСББ, то мешканці матимуть можливість отримати фінансування на ремонт лише одного конструктивного елементу за кошти міського бюджету. А якщо будинок зведений до 1970 року та створено ОСББ з 1 січня 2019 року, за кошти громади ремонтується два конструктивні елементи.

Ірина Заіковата

13 травня, 2019