У Вінниці провели тренінги зі стресостійкості для рятувальників

Новини Вінниці / У Вінниці провели тренінги зі стресостійкості для рятувальників

У рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, протягом чотирьох днів психологиня Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, Тетяна Хруленко, провела чотири тренінги стресостійкості зі всіма караулами рятувальників 1 ДПРЧ м. Вінниці.

Метою тренінгу була профілактика емоційного вигорання та збереження психічного здоров’я вогнеборців. Учасники отримали знання та навички, спрямовані на розвиток самоусвідомлення, саморефлексії та самоаналізу, що є необхідними складовими здоров’я кожної людини.

Рятувальники поглибили основні методи психологічної саморегуляції та засвоїли нові техніки впливу на власний організм для забезпечення достатнього рівня стресостійкості та витривалості під час виконання дій за призначенням. Особливу увагу приділено формуванню практичних навичок володіння собою в різних ситуаціях.

Ці тренінги є важливим кроком у підтримці психічного здоров’я  рятувальників, які здійснюють важливу та відповідальну роботу з порятунку та захисту населення. Вони допомагають рятувальникам ефективніше впоратися зі стресом та негативними емоціями, що можуть виникати у процесі їхньої діяльності.

 

Михайло Білик

19 лютого, 2024