У Вінниці реконструюють систему теплозабезпечення масиву Коріатовичів

Новини Вінниці / У Вінниці реконструюють систему теплозабезпечення масиву Коріатовичів

У мікрорайоні массиву (кол. Свердловського) мають реконструювати системи забезпеченням теплом. Сьогодні, 26 листопада, депутати Вінницької міськради проголосували за рішення, яке врегульовує фінансову складову проєкту.

Проєкт з реконструкції системи теплозабезпечення мікрорайону у межах вул. Пирогова, Матроса Кішки, Князів Коріатовичів відбувається за програмою «Підтримка централізованого теплопостачання Швеція-Україна (SUDH)» - у співпраці з NEFCO (Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією).

Реалізація запланована на 2022-24 роки. За рахунок інноваційних рішень, планують модернізувати систему теплозабезпечення цього району, підвищити рівень енергоефективності системи, якість послуг для споживачів, а також скоротити рівень викидів вуглекислого газу.

«Ми далі співпрацюємо з NEFCO по модернізації теплових систем, передбачена модернізація газової котельні на вулиці Матроса Кішки, будівництво твердопаливної котельні на 4,2 МВт, щоб забезпечити людей, в тому числі в міжопалювальний період, гарячою водою. А враховуючи ціну на газ, це суттєво зменшить навантаження на бюджет. Також передбачено замінити 4 кілометри тепломереж у двотрубному обчисленні, встановити 49 індивідуальних теплових пунктів. Результати модернізації зможуть оцінити більше 7,5 тисяч вінничан разом зі своїми родинами. Щодо соціальної інфраструктури, то цей проєкт охоплює три дитячі садочки, одну школу. Також буде покращена система теплозабезпечення амбулаторії», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Загальна інвестиційна вартість проєкту визначена у межах до 9,758 млн євро. Також будуть залучені власні кошти КП «Вінницяміськтеплоенерго». Довгостроковий кредит NEFCO -  до 5 млн євро. Інвестиційний грант Фонду «Швеція-Україна у рамках підтримки, що адмініструється NEFCO, - до 1, 5 млн євро.

Депутати надали дозвіл «Вінницяміськтеплоенерго» укласти договір з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO), а також – дозвіл на отримання інвестиційного гранту від фонду. 

Нагадаємо, Вінниця має успішний досвід співпраці у сфері енергоефективності з NEFCO. Цьогоріч завершили проєкт модернізації вуличного освітлення на 5 магістральних вулицях. А з 2014 року у рамках партнерства модернізували систему теплозабезпечення району вулиць Київська-Талаліхіна.