У Вінниці робочі групи повторно обстежать споруди, де можна перечекати повітряну тривогу

Новини Вінниці / У Вінниці робочі групи повторно обстежать споруди, де можна перечекати повітряну тривогу

Наприкінці липня Вінницька міськрада сформувала 70 робочих груп, які перевірили понад дві тисячі багатоповерхових будинків, існуючих сховищ та комерційних споруд. До складу кожної увійшли працівники міської ради та Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. Сьогодні, 5 вересня, фахівці почали повторні обстеження підземного простору, де вінничани можуть перечекати повітряну тривогу. Звертатимуть увагу на загальний стан приміщення, наявність електроенергії, вентиляції, водопостачання, опалення тощо та чи доопрацьовані рекомендації.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

Відповідно до рішення виконкому від 22.07.2022 № 1469 «Про організацію заходів з метою укриття жителів Вінницької міської територіальної громади на випадок виникнення надзвичайних ситуацій» з 25 по 29 липня поточного року було сформовано 70 робочих груп по обстеженню об’єктів підземного простору, які знаходяться на території Вінницької громади. До складу кожної робочої групи увійшли працівники виконавчих органів міської ради та Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. Впродовж тижня вони обстежили 2093 об’єкти та склали відповідні акти. За наданими актами, пропозиціями структурних підрозділів міської ради, а також листа начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області сформовані переліки приміщень різних форм власності для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».

Сьогодні, 5 вересня, робочі групи розпочали повторну перевірку підземного простору Вінниці. Впродовж кількох днів фахівці обстежать приміщення за визначеними адресами по всьому місту. До переліку увійшло 1339 об’єктів: 701 об’єкт управляючих компаній, 568 об’єктів ОСББ та 70 об’єктів різних форм власності.

«У п’ятницю відбувся інструктаж для робочих груп по обстеженню приміщень, які можуть використовуватись для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога». Сьогодні вони вже приступили до роботи. Групи будуть відпрацьовувати наявні об’єкти за переліком адрес. Мета цієї перевірки – уточнити перелік приміщень для тимчасового укриття людей. Тому що є звернення як від керівників ОСББ, так і від управляючих кампаній, від населення про те, що є невідповідності на мапі. Тому ми ще раз відпрацюємо ці приміщення, побачимо недоліки, те, що було зроблено з часу попереднього відпрацювання, зробимо висновки і внесемо зміни на нашу мапу», - зазначає директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов.

Робочі групи звертатимуть увагу на санітарний стан приміщень, наявність світла, опалення, розеток, каналізації, водопостачання, вентиляції, місць для сидіння, засобів пожежогасіння, радіоприймачів, генераторів тощо. Також важливим елементом є наявність вказівника на вході та покажчиків у найближчому радіусі.

Узагальнені дані будуть внесені до актів обстежень та актів недопуску до обстеження об’єктів підземного простору.

Олеся Рудницька

5 вересня, 2022