У Вінниці розпочнуть реконструкцію перехрестя поблизу Староміського мосту

Новини Вінниці / У Вінниці розпочнуть реконструкцію перехрестя поблизу Староміського мосту

У Вінниці відновлюють ремонти там, де це найнеобхідніше. Саме таким є перехрестя вулиць Оводова та Князів Коріатовичів поблизу Староміського мосту. Його називають одним з найважливіших транспортних вузлів міста і одним з найбільш завантажених.

Про це у Facebook повідомив міський голова Сергій Моргунов

У міській владі зазначають, що після завершення робіт перехрестя стане безпечнішим та інклюзивним. Нагадаємо, рік тому на цій ділянці у тестовому режимі запустили нову схему організації руху – по колу.

«Саморегульовану кругову розв'язку на перехресті спершу змоделювали. Результати моделювання показали, що круговий рух потенційно дозволяє покращити пропускну здатність перехрестя у порівнянні зі світлофорним регулюванням», - пояснив мер.

Припущення підтвердились на практиці. Після тестування кругового руху 70% опитаних автомобілістів відзначили зменшення заторів. Те, що загалом стало безпечніше, вказали більшість і водіїв, і пішоходів. Підтримали влаштування кругового руху і водії муніципального транспорту, які працюють на маршрутах, що проходять через це перехрестя.

«У цілому рух тут став більш динамічним, підсумували спеціалісти з транспортного планування. Тому запропонували проєкт реконструкції ділянки з розширенням та влаштуванням острівців безпеки. Основна мета – зробити перехрестя зручнішим і комфортнішим, підвищити безпеку руху, покращити взаємну видимість водіїв і пішоходів», - вказав С.Моргунов.

За його словами, завдання полягає у тому, щоб впоратись з реконструкцією у стислі терміни, аби мінімізувати незручності для містян. Таккож до підрядника висувають вимоги щодо швидкості та якості.

«Роботи на перехресті розпочнуться з наступного тижня», - долав очільник міста.

Олеся Рудницька

9 червня, 2022