У Вінниці шахрай у незрячого вдівця із немовлям видурив кошти на ремонт житла, придбаного за благодійні пожертви

Новини Вінниці / У Вінниці шахрай у незрячого вдівця із немовлям видурив кошти на ремонт житла, придбаного за благодійні пожертви

Приблизно півроку тому 25-річний тотально незрячий вінничанин Олексій Карплюк залишився з немовлям на руках після того, як його дружина померла від серцевої недостатності. За благодійні кошти він придбав житло. Щоб замінити там вікна, чоловік звернувся до фірми, представник якої взяв аванс і зник.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації УТОС.

Дочці Олексія Тетянці вже півроку. Він дбає про неї разом із бабусею. Щоб заробити хоча б якісь кошти, незрячий чоловік регулярно співає у трамваях, просить пасажирів допомогти. Ці гроші йдуть на дитяче харчування для немовляти тощо.

На оренду житла уходила вся невелика пенсія незрячого. Аби допомагати дивитися за дочкою, бабуся Тетяна була вимушена звільнитися із непоганої роботи. Тому коштів на життя родині дуже не вистачало.

Після низки публікацій у ЗМІ і соцмережах небайдужі люди почали активно робити пожертви родині Карплюків. На зібрані кошти вдалося придбати доволі занедбану трикімнатну квартиру у Вінниці. Вона потребувала капітального ремонту, заміни вікон тощо.

Родина Карплюків після купівлі житла вирішила залишок від благодійних пожертв в першу чергу витратити на заміну вікон на металопластикові, але нарвалася на шахрая.

«Ще в серпні цього року ми із мамою зателефонували на відому фірму із заміни вікон (поки йде слідство, назву не вказуємо із етичних міркувань – авт.). Її представник Вадим Ш. (із аналогічної причини не наводимо прізвище особи, що підозрюється у шахрайстві – авт.) прийшов до нас і сказав, що заміна чотирьох вікон в квартирі та на балконі коштує 100 тисяч гривень. Згодом він взяв 48 тисяч гривень, як аванс. Це були благодійні кошти, пожертви вінничан. Вадим написав розписку, вказав свої паспортні дані. Обіцяв встановити вікна протягом місяця, але зник», - розповів Олексій Карплюк.  

Незрячий звернувся зі скаргою до фірми зі встановлення вікон. Там повідомили, що Вадим Ш. навіть не оформлював замовлення щодо його квартири і взагалі він вже звільнений. 

Тоді Олексій Карплюк звернувся до відділку поліції по вул. Пирогова, написав заяву щодо шахрайства. Триває слідство. За словами Олексія, у поліції з’ясувалося, що на Вадима аналогічні заяви написали ще кілька вінничан, пенсіонерів.            

«Прошу представників слідчих і правоохоронних органів ретельно зайнятися цією справою і визначити винних. Треба повернути незрячій людині кошти, які збиралися для неї всією громадою. Видурити кошти у людини з інвалідністю по зору – це аморальний вчинок, який потребує покарання за законом», - прокоментував ситуацію директор вінницького підприємства Українського товариства сліпих Костянтин Ільніцький.         

 

Довідка

Родині незрячого можна допомогти, надіславши кошти на рахунок “Приватбанку”: 4149 4993 8365 4520. Також щодо додаткових питань можна звертатися до чоловіка за телефоном: 098-342-00-48 (Олексій).

admin

17 листопада, 2022