У Вінниці створено Координаційний центр підтримки жителів окупованої Херсонщини «Херсон – це Україна»

Новини Вінниці / У Вінниці створено Координаційний центр підтримки жителів окупованої Херсонщини «Херсон – це Україна»

Вінниця приймає переселенців з усіх тимчасово окупованих регіонів. Аби людям простіше адаптуватися на новому місці у місті створюють відповідні структури. Зокрема вже функціонує Координаційний центр підтримки жителів окупованої Херсонщини «Херсон – це Україна».

«Для мене особисто Вінниця стала, я б сказала, родинним вуликом, де мене прихистили. Я сама з Херсонщини, з невеличкого селища Антонівка, яке входить в територіальну громаду міста Херсона. Обставини склалися так, що знаходитися в місті мені було небезпечно, та й не було де, тому що певні колаборанти разом з окупантами спалили мій будинок. Опинившись на Вінниччині, я зрозуміла, що тут велика кількість переселенців з різних куточків країни, в яких окупація, в яких йде війна. Ми всі опинилися в одному човні, з однаковими проблемами», - зазначила секретарка Херсонської міської ради Галина Лугова.

Саме вона стала ініціаторкою створення Координаційного центру підтримки жителів окупованої Херсонщини, які змушені були залишити свої домівки, свій рідний край.

«Я щиро вдячна меру Вінниці Сергію Моргунову, секретарю міської ради Павлу Яблонському, всім заступникам та команді міста, які підтримують мене в моїй ініціативі і допомагають усім переселенцям, надають прихисток», - зауважила переселенка.

Центр знаходиться за адресою: м. Вінниця, проспект Космонавтів, 30, каб. 403 (четвертий поверх). За цією адресою люди зможуть надати інформацію про свої потреби або заповнити анкету, яка розміщена на телеграм каналі центру: допомога жителям Херсонщини на Вінниччині https://t.me/kherson_vinn
та отримати інформацію стосовно центрів допомоги для переселенців, стосовно отримання продуктів харчування, засобів гігієни, одягу, взуття. 

«Також з 6 червня працює гаряча лінія, на яку жителі Херсонщини зможуть звернутися з проблемними питаннями. Також центром буде створено платформу по обміну інформацією між роботодавцями і переселенцями з Херсонщини, які потребують працевлаштування», - каже посадовиця.

Олеся Рудницька

6 червня, 2022