У Вінниці суд під вартою залишив багатодітну маму, яка хронічно крала на тисячі гривень продукти з магазину

Новини Вінниці / У Вінниці суд під вартою залишив багатодітну маму, яка хронічно крала на тисячі гривень продукти з магазину

Сьогодні, 28 лютого, Вінницький апеляційний суд залишив під вартою підозрювану у крадіжках із магазину. Водночас ВАС відхилив апеляційну скаргу її адвоката, який просив застосувати до жінки м’якший запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт – через те, що вона має трьох дітей.

Як вказують у пресслужбі суду, прокурор же заперечував. За його словами, до міського суду стосовно підозрюваної спрямовано ще кілька обвинувальних актів за аналогічні злочини. До того ж, каже, вона порушила норми Кримінального процесуального кодексу України: після внесення застави звільнилася з-під варти, а через два дні пішла на злочин знову.

Фактично на волі діти не можуть утримати жінку від повторення правопорушень.

Заслухавши учасників процесу, колегія суддів вирішила залишити ухвалу міського суду, якою вінничанку взято під варту, без змін.

Передісторія ж кримінального провадження така: слідство встановило, що 17 лютого 27-річна вінничанка викрала продуктів з магазину майже на 3,5 гривень. Харчів на понад 2 тисячі гривень планувала винести і наступного дня, але її зупинив охоронник.  

Підозрюють жінку у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та замаху на кримінальне правопорушення. Якщо вину доведуть, їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Макс Мельник

28 лютого, 2023