У Вінниці таксисти хочуть підвищення тарифів і провели попереджувальний «флешмоб»

Новини Вінниці / У Вінниці таксисти хочуть підвищення тарифів і провели попереджувальний «флешмоб»

Ввечері 6 лютого декілька десятків вінницьких таксистів на знак протесту із сьогоднішніми тарифами провели попереджувальну акцію. Автівки колонною проїхались центральними вулицями, щоб привернути увагу до існуючої, на їх думку, проблеми. Вони вважають необхідним підвищення вартості проїзду на 20-30%, адже нині працюють на межі рентабельності.

Відео з акції, яку автори назвали «флешмобом», виклали у соцмережах. Вінницю складно назвати унікальною у цьому питанні. Таксисти з різних міст погрожують організувати загальнонаціональний страйк 14 лютого.

Приміром на сторінці Дергачівської громади (Харківська область) про плани на «День закоханих» попередили агрегаторів Bolt, Uklon, OnTaxi, 3040, 838, «Любимое Такси». У цей день планується страйкувати, а якщо не досягнуть мети – акцію обіцяють подовжити до 20 лютого. Втім, у коментарях вказується, що таксисти «не зможуть організуватися», а страйкуватимуть лише частина з них.

Аргументи організаторів зрозумілі – зросли ціни на пальне та запчастини.

Якщо казати про Вінницю, то поки що єдиної спільної заяви у публічному просторі від таксистів не було. До того ж далеко не всі працюють «по білому». Щодо вартості, то нині, наприклад, з Барського шосе проїзд до залізничного вокзалу коштує близько 150 грн. Ціну озвучує таксист. Сумнівно, що збільшення тарифу на 20-30% зменшить попит.     

Макс Мельник

7 лютого, 2022