У Вінниці тепловики забарвлять воду в зелений колір. Містянам пропонують шукати кольорові калюжі

Новини Вінниці / У Вінниці тепловики забарвлять воду в зелений колір. Містянам пропонують шукати кольорові калюжі

З 15 листопада, аби визначити понаднормові місць витоку мережної води «Вінницяміськтеплоенерго» проводитиме введення в мережі флуоресцеїну натрію, який забарвлює воду зеленим кольором.

З 15 листопада, аби визначити понаднормові місця витоку мережної води, «Вінницяміськтеплоенерго» додасть у мережу розчин флуоресцеїну натрію, який забарвлює воду зеленим кольором.

У підприємстві наголошують, що вода зеленого кольору буде виключно в теплових мережах, які опалюють будинки, тож з кранів у квартирах вінничан гаряча вода буде звичайною.

 «Флуоресцеїн натрію не токсичний в тій консистенції, яку використовуватиме КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», і дозволений для застосування органами Держспоживпроднагляду, виключає будь-яке протипоказання для людей та інших живих організмів», - зазначили у прес-службі комунального підприємства.

Введення в мережі флуоресцеїну натрію буде здійснюватися від котельні ПТВМ-30, що за адресою вул. 600-річчя,13. Опалення з барвником чекає мешканців "Слов'янки" і ближньої "Вишеньки".

Вінничан просять бути уважними і якщо помітили місця витоків в підвалах, прилеглих прибудинкових територіях, калюжі яскравого зеленувато-жовтого кольору, рекомендують повідомити про це в диспетчерську підприємства за тел. 43-34-95, а також на офіційну сторінку у мережі Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100013783771133 .

З повним переліком адрес, де вода може бути зелена, можна ознайомитися за посиланням: http://vmte.vn.ua/news.html?news_id=219.

Саша Григоровська

12 листопада, 2018