У Вінниці триває фестиваль атракціонів «Колесо підтримки»: містяни можуть і відпочити, і допомогти реабілітації військових

Новини Вінниці / У Вінниці триває фестиваль атракціонів «Колесо підтримки»: містяни можуть і відпочити, і допомогти реабілітації військових

До 14 червня у Вінниці триває фестиваль «Колесо підтримки», який організовував Благодійний фонд GWP Found. Спільно з партнерами, серед яких відомі місцеві та загальноукраїнські компанії, організатори хочуть додати різноманітності у відпочинок вінничан та гостей міста, одночасно збираючи кошти для реабілітації українських військових.

Атракціони італійських та чеських виробників, які раніше ніколи не «приїжджали» у місто, майстер-класи, фудкорт з перших днів привабили вінничан суттю фестивалю та різноманітністю.

«Ми маємо перемогти у війні. Тому, окрім згуртованості, задля перемоги маємо бути сильними, впевненими у собі та бадьорими. Одного разу, коли завозили гуманітарну допомогу від наших західних партнерів до закладу, розташованому на Вишенці, дізнались, що там перебуває багато наших захисників, які потребують тривалої реабілітації. Ми замислились над тим, як зібрати кошти, адже просити не зручно. Наші друзі запропонували формат фестивалю. Сподіваємось, що вінничани його оцінять», - каже директор фонду Ігор Любовський.

«Колесо підтримки» має символічну назву, адже кожний може долучитися до допомоги воїнам. Крім того, для організованих груп військових та дітей з інвалідністю відвідування атракціонів є безкоштовним. Про це організатори казали ще до початку фестивалю. Сержант з позивним «Малюк», який лікується на Вінниччині, був серед перших відвідувачів фестивалю.

«За рік війни я багато чого побачив, але спочатку на атракціоні було страшнувато. Насправді. Але сподобалось», - зізнався військовий.

Фестиваль проводиться на просторому майданчику поруч з ТРЦ Park Plaza, що на вулиці Келецькій. Фактично на Вишенці з’явилась нова локація для сімейного відпочинку. «Колесо підтримки» містить декілька екстремальних атракціонів для підлітків та дорослих, а також широкий вибір каруселей і автодром для діток. Якщо втомились, поруч можна посмакувати чудового шашлика та випити чаю.    

У разі, якщо лунатимуть сигнали повітряної тривоги, неподалік є достатньо місць для укриття. 

Попри війну люди мають фізично та психологічно відпочивати, і пам’ятати, що їх відпочинок захищають, тому допомагати захисникам.