У Вінниці відбувся семінар з питань реалізації державної регуляторної політики та практичного застосування М-тесту

Новини Вінниці / У Вінниці відбувся семінар з питань реалізації державної регуляторної  політики та практичного застосування  М-тесту

У Вінниці в залі засідань облдержадміністрації відбувся семінар з питання реалізації державної регуляторної  політики та практичного застосування  М-тесту. Відомо, що організатором даного дійство є ГО «Інститут громадський ініціатив Вінниччини» («ІНГРІВ») за сприяння Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації та Державної регуляторної служби України.

У Вінниці в залі засідань облдержадміністрації 10 жовтня відбувся семінар з питань реалізації державної регуляторної політики та практичного застосування  М-тесту. Організатором заходу є ГО «Інститут громадський ініціатив Вінниччини» («ІНГРІВ») за сприяння Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації та Державної регуляторної служби України.

Навчальний семінар провели для представників органів місцевого самоврядування Вінницької області. Головними питаннями, які піднімалися спікерами, стали принципи та засади державної регуляторної політики.

Зі вступним словом виступив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко. Володимир Миколайович привітав усіх присутніх та представив спікерів сьогоднішнього семінару - Олену Данілову, Ірину Чернату та Євгена Зільберта.

Під час свого виступу завідувач сектору Державної регуляторної служби України у Вінницькій області О. Данілова розповіла про основні пункти та особливості регулятивного законодавства. У слайдах презентації була представлена загальна ситуація його застосування в Україні та існуючі законодавчі вимоги здійснення державної регуляторної політики на регіональному рівні.

Заступник директора Департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради І. Черната представила найкращі практики впровадження регуляторної політики у Вінницькій області органами місцевого самоврядування.

Узагальнену думку бізнесу Вінничини представив Є. Зільберт, консультант громадської організації «Спілки підприємців «СТІНА». Так, як в умовах вільної ринкової економіки існує потреба в ефективному та збалансованому державному регулюванні господарських відносин, необхідно не забувати про те, що будь-яке регулювання господарської діяльності суб’єктами владних повноважень має бути виправданим, обґрунтованим і прозорим. Однак, застосування і провадження регуляторної політики неможливо без участі власне самих підприємців. Також, Євген Михайлович повідомив про безпосередню участь бізнесу у реалізації державної регуляторної політики у Вінницькій області.

Серед учасників заходу були присутні представники органів місцевого самоврядування Вінницької області: представники ОТГ, райдержадміністрацій і місцевого самоврядування з інших регіонів України.