У Вінниці відбувся Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2024

Новини Вінниці / У Вінниці відбувся Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2024

Літературні вечори, голосні читання, вікторини, ігри, презентації книг, зустрічі з письменниками та цікаві майстер-класи стали невіддільною  частиною програми, яку здійснювали присвячені розвитку читання бібліотекарі.

Закінчився тиждень дитячого читання у Вінниці, який організувала "Вінницька міська централізована бібліотечна система". Протягом цього періоду у книгозбірнях проводилися різноманітні заходи, які надихали дітей до вивчення світу книг та розвитку літературних смаків.

За словами Ірини Єліної, заступниці директора по роботі з дітьми, тиждень дитячого читання сприяє підвищенню культури читання серед молодих читачів і заохочує їх до постійного самовдосконалення через книжкові знання.

У рамках заходів, що проводилися, маленькі читачі не лише знайомилися з різними жанрами літератури, але й розвивали свої навички читання та аналізу текстів, що сприяло розвитку їх творчого мислення та уяви.

Кожен із книгозбірень підготував свою унікальну програму заходів. Центральна міська бібліотека ім. І. Бевза запропонувала бібліоподорож "У світі казки чарівної", екскурсії, літературні ігри та вікторини. У бібліотеці-філії № 12 відбулася костюмована літературна вечірка "До нас у гості завітай, книгу зі святом привітай!".

Бібліотекарі не забули й про особливих читачів – вихованців Вінницького навчально-реабілітаційного центру "Гніздечко", яким присвятили голосні читання "Європейські автори дітям".

 

Михайло Білик

2 квітня, 2024