У Вінниці відкрилась вулична виставка «Комунізм = Рашизм»

Новини Вінниці / У Вінниці відкрилась вулична виставка «Комунізм = Рашизм»

Сьогодні, 8 листопада, на Європейській площі у Вінниці змонтували вуличну виставку «Комунізм = Рашизм», яка проводить паралелі між злочинами СРСР і сучасної Російської Федерації.

Про це повідомляє Музей Вінниці.

«За допомогою історій окремо взятих людей автори виставки демонструють, що російські окупаційні та репресивні методи незмінні ще з минулого століття. Загалом виставка розповідає 13 історій українців, які постраждали від російського імперіалізму протягом ХХ та ХХІ століть», - йдеться у повідомленні.

Мабуть, у кожній родині вінничан є власні історії про репресії, згадки про закатованих, вбитих, померлих від голоду… Їх передають через покоління.

«Завтра, 9 листопада о 13:00, відбудеться відкриття виставки – кураторська екскурсія від директора Архіву національної пам’яті Ігоря Кулика, тож принагідно запрошуємо відвідати її. Виставка діятиме до 24 листопада», - зазначають у музеї.

Авторами та творцями виставки є Архів національної пам’яті спільно з Музеєм Революції Гідності. Подія відбувається за сприяння департаменту культури Вінницької міської ради та Музею Вінниці.

Олеся Рудницька

8 листопада, 2022