У Вінниці відновили капремонт вулиці Данила Нечая: наразі облаштовують нове освітлення

Новини Вінниці / У Вінниці відновили капремонт вулиці Данила Нечая: наразі облаштовують нове освітлення

У Вінниці триває капремонт другої черги вулиці Данила Нечая. Наразі ведуться роботи по заміні старих мереж зовнішнього освітлення на сучасні. Уже встановили 26 опор для ліхтарів. І далі копають траншеї, де прокладуть футляри для мереж зовнішнього освітлення.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Вулиця Данила Нечая – це головна вулиця мікрорайону Старого міста і виїзд з Вінниці у бік Тиврова. Комплексний капітальний ремонт цієї магістралі розпочали у 2019 році. Тоді ж оновили першу ділянку протяжністю понад 1,2 км від вулиці Московської до вулиці Федорова.

У 2020 році роботи були призупинені у зв’язку із пандемією COVID-19. Цього року їх відновили. Загалом комплексним ремонтом мають оновити 2 км шляху. Ділянка від вулиці Московської до вулиці Дубовецької матиме чотири смуги дорожнього руху. А від вул. Дубовецької до вул. Брацлавської - три. Зважаючи на те, що перехрестя Брацлавська-Д.Нечая-Замостянська складне, цього замало. Проте з обох сторін дороги облаштують велосипедні доріжки.

«Роботи на об’єкті розпочали у 2019 році від межі міста в напрямку центру. Нині працюємо над реалізацією другої черги проєкту. Облаштовуємо відокремлені пішохідні зони. Згодом встановимо шість світлофорів, зробимо освітлення пішохідних переходів. Вже традиційно облаштуємо сучасні павільйони для очікування громадського транспорту з тактильною плиткою. Замінимо мережу зовнішнього освітлення, наразі роботи тривають і вже влаштовано 26 опор», - розповів в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Також Юрій Семенюк додав, що під час капремонту на вулиці Данила Нечая облаштують зливоприймальні решітки для відведення талої води та опадів.