У Вінниці відвідувачам центру надання соціальних послуг організували "культурну" програму

Новини Вінниці / У Вінниці відвідувачам центру надання соціальних послуг організували "культурну" програму

Територіальний центр соціального обслуговування Вінницької міської ради організував для своїх підопічних, які опинились у складних життєвих обставинах, підопічних «культурну» програму. Відвідувачі терчентру побували у Браїлові, де відвідали музей П. І. Чайковського.

Територіальний центр соціального обслуговування Вінницької міської ради організував для своїх підопічних, які опинились у складних життєвих обставинах, «культурну» програму. Відвідувачі терцентру побували у Браїлові, де відвідали музей П. І. Чайковського.

Про це йдеться на сайті ВМР.

"Відвідувачі Терцентру кажуть, що отримали багато позитивних вражень від подорожі", - повідомлляють у пресслужбі.

Зазначимо, що  музей П. Чайковського знаходиться в палацовій споруді родини фон Мекк у 1979 р. Ініціатором створення музею був директор училища М. Іванюк та викладачі Б. Коваль і В. Перепичай. Значний вклад у розвиток музею вніс і москвич П. Пляцек, браїлівчанин за народженням.

У 1990 р. було відкрито нову експозицію. Нині музейна колекція нараховує майже 2 000 предметів.  Найбільшу зацікавленість викликають колекції особистих речей Н. фон Мекк (1831-1894) і видань творів П. Чайковського (1840-1893) нотовидавничими фірмами Російської імперії.

До пандемії музей щорічно відвідували близько 5 тисяч екскурсантів.

NaПарижі писав про Вінницький обласний краєзнавчий музей, який презентував старовинні сумочки.

 

Марина Карабай

4 серпня, 2020