У Вінниці внесли зміни до міського бюджету: затверджено розмір допомоги військовим

Новини Вінниці / У Вінниці внесли зміни до міського бюджету: затверджено розмір допомоги військовим

На черговій сесії Вінницької міськради 27 січня депутати затвердили зміни до бюджету - 2023. На такий крок місцева влада пішла через доведену Кабміном суму освітньої субвенції з держбюджету на поточний рік. З її урахуванням обсяг доходів головного кошторису громади тепер становить близько 6 млрд грн, а видатки заплановані у межах 6,4 млрд грн. Тобто бюджет є дефіцитним.

«До бюджету громади передано субвенції: в сумі 17,5 млн грн на виплату заробітної плати педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів та приватних шкіл за рахунок коштів освітньої субвенції, а також в сумі 2,6 млн грн на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами», – розповіла директорки департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

За її словами, основні зміни в бюджеті відбулися у частині додаткових видатків. На основні позиції направлено 117, 4 млн грн.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов озвучив основні напрями, на які спрямують гроші.

«Передбачили ми в цьому рішенні майже 13 млн грн на захисників, направляємо в першу чергу це й на транспорт, на паливно-мастильні матеріали, спорядження, у тому числі й на шоломи. Продовжуємо удосконалювати наші структури цивільного захисту, в тому числі на укриття, що на Замостянській 34А, направляємо 14 млн грн. Надаємо підтримку громадам, які потерпіли від російського терору, зокрема Херсону»,– зазначив очільник громади.

До переліку актуальних потреб громади увійшли також придбання генераторів для підприємств критичної інфраструктури, ретрансляторів та портативних радіостанцій для покращення радіозв’язку, благоустрій територій, подальше встановлення безперебійного живлення на світлофорних об’єктах.

Отже, зміни торкнулись переважно підтримки ЗСУ та військових формувань з Вінниці, допомоги місцевим підприємствам в налагодженні безперебійної роботи, а також розвитку проєктів, які допомагають нашим захисникам впевнено працювати в зоні бойових дій.

На сесії зазначили, що Вінниця вчергове придбає військові облігації. Цьогоріч мова йде про суму в 150 млн грн. (Нагадаю, в 2022 році на підтримку української армії з міського бюджету пішло 400 млн грн). Депутати ухвалили рішення про виділення субвенції в сумі 1 млн грн для Вінницького національного технічного університету. Науковці зокрема займаються розробами для захисників. Також передбачена грошова підтримка в обсязі 13,0 млн.грн. для військових частин і формувань та правоохоронців.