У Вінниці визначились з керуючою компанією індустріального парку

Новини Вінниці / У Вінниці визначились з керуючою компанією індустріального парку

«Юпаркс» розвиватиме Вінницький індустріальний парк. Як керуюча компанія, вона має не лише започаткувати знайти виробництво на сході міста, а й залучити інвестиції інших виробників.

Про це після 26 сесії міськради повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов

«Затвердили результати конкурсу з вибору нової керуючої компанії Вінницького індустріального парку. Розвитком цієї території відтепер буде займатись компанія «Юпаркс». Це успішне підприємство, яке займається переробкою сільськогосподарської продукції. У Вінниці планує створити інноваційний проєкт в харчовій промисловості та залучити у наш індустріальний парк інших інвесторів та резидентів», - зазначив він.

До речі, відповідну угоду про співпрацю та партнерство вінницького муніципалітету з ТОВ «Юпаркс» підписано у липні. 

«Ідея ТОВ «Юпаркс» щодо створення агропромислового кластеру на базі Вінницького індустріального парку враховує спеціалізацію Вінниці та Вінницької області і відповідає тим намірам, які ми напрацьовували у мирний час у нашій Стратегії розвитку міста до 2030», – зауважив влітку С.Моргунов.

На думку представників «Юпаркс», серед ідей, які можуть бути цікавими для резидентів парків, це виробництво натурального ягідного чаю без додавання цукру. Як зазначають розробники, майстерність виготовлення полягає у відсутності консерванту – цукру, а сам продукт має термін придатності пів року-рік.

«Розміщення в індустріальному парку допоможе українським компаніям та Україні підкорювати світ у сегменті Food Tech. Багато переваг є і для світу саме від переробки аграрної сировини поруч з її вирощуванням, виробництва продуктів з доданою вартістю в Україні замість поставок сировини. Ми одночасно вирішуватимемо і проблеми продовольчої безпеки і будемо розвантажувати перевантажені логістичні ланцюжки», – розповідав тоді співзасновник компанії «Юпаркс» Алекс Коваленко.

Також він є засновником бренду «Епікур» (виробництво екологічної курятини).  Інший співзасновник компанії Борис Шестопалов. є одними з лідерів на ринку виробництва борошна, круп та пластівців, хліба в Україні. Кілька років його компанія активно розвиває технологічні фудтек напрями готової їжі та ягідного чаю.

Вінницький індустріальний парк – не єдиний майданчик, який зацікавив «Юпаркс». На початку серпня компанія уклала угоду з Яворівської районною державною адміністрацією (Львівська область) про пошук та розміщення підприємств харчової галузі у Яворівському індустріальному парку.