У Вінниці визначились з покаранням колишньому начальнику управління агродепартаменту ОДА, якого затримали на хабарі

Новини Вінниці / У Вінниці визначились з покаранням колишньому начальнику управління агродепартаменту ОДА, якого затримали на хабарі

У Вінницькому апеляційному суді залишили без змін покарання колишньому начальнику управління департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації, який вимагав та отримав хабар у розмірі $2 000 від представника підприємця за сприяння в отриманні дозволу.

До речі, обвинувачений нині працює за фахом, але вже не на стільки поважній посаді. Тепер він - головний спеціаліст-юрисконсульт Самгородоцької сільської ради Хмільницького району.

Як повідомляють у пресслужбі ВАС, залишено без змін вирок суду першої інстанції. Відтак засуджений сплатить штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 34 тисячі гривень.

Прокурор у своїй апеляційній скарзі просив суд скасувати вирок міського суду й ухвалити новий, яким посадовцю департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА призначити суворіше покарання  – майже 60 тисяч гривень штрафу.

Сам держслужбовець та його адвокати із рішенням суду першої інстанції погодилися. Кажуть, що підстав посилювати його немає: Чоловік – раніше не судимий, визнав свою вину і щиро розкаявся, активно сприяв розслідуванню злочину. До того ж на його утриманні – двоє малолітніх дітей. А гроші він не вспів використати, адже їх одразу конфіскували.

Вислухавши учасників процесу, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу прокурора, а вирок Вінницького міського суду залишила без змін.

Тепер трохи деталей. Нині засуджений ще виконував обов’язки начальника управління дозвільної діяльності та оцінки впливу на довкілля, коли 28 вересня 2020 року погодився на пропозицію посередника сприяти видачи дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ФОПом і надав відповідні вказівки підлеглим. Затвердили на посаді людину лише 2 жовтня.

У подальшому, 24 грудня о 12:00, перебуваючи у приміщення службового кабінету № 303 Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації, посадовець одержав кошти за документ. Вони нібито були «платою» за погодження та протекцію заступника директора департаменту. Після отримання суми тодішнього начальника управління затримали. Про його керівника в матеріалах суду не згадується.  

Макс Мельник

23 лютого, 2022