У Вінниці за підозрою у крадіжці грошей із сейфу підприємства затримали рецидивіста із 25-річним тюремним "стажем"

Новини Вінниці / У Вінниці за підозрою у крадіжці грошей із сейфу підприємства затримали рецидивіста із 25-річним тюремним "стажем"

Вінницькі правоохоронці затримали підозрюваного у крадіжці близько 60 тисяч гривень із сейфу одного з місцевих підприємств.

Вінницькі правоохоронці затримали підозрюваного у крадіжці близько 60 тисяч гривень із сейфу одного з місцевих підприємств.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП в області, 23 березня близько третьої години ночі до поліції надійшло повідомлення, що невідома особа з офісу підприємства викрала із сейфу гроші.

За інформацією слідства Лівобережного відділення поліції, на місці вчинення злочину було встановлено, що зловмисник відчинив сейф ключем та забрав гроші, які вночі привезли експедитори підприємства.

Людину в спецодязі та балаклаві зафіксували камери відеоспостереження.

"Вжитими оперативними та розшуковими заходами поліцейські встановили особу, причетну до цього злочину. Ним виявися 57-річний житель одного з районів області, колишній водій цього підприємства. Чоловік близько місяця назад звільнився з роботи. Він знав графік роботи підприємства, як туди потрапити, та де лежить ключ від сейфа. Підозрюваний раніше потрапляв в поле зору поліції. 25 років він провів у місцях позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення майнових злочинів та збут наркотичних засобів", - повідомляють у поліції.

Свою провину нині затриманий заперечує. Але правоохоронці оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Чоловікові знову загрожує до 6 років ув'язнення. Наразі тривають слідчі дії. 

Сергій Маламура

24 березня, 2020