У Вінниці за позовом УПЦ Московського патріархату суд «заборонив» релігійну громаду ПЦУ

Новини Вінниці / У Вінниці за позовом УПЦ Московського патріархату суд «заборонив» релігійну громаду ПЦУ

Вінницький господарський суд 7 грудня виніс рішення, за яким визнав недійсними збори релігійної громади ПЦУ села велика Кісниця Ямпільської громади та зміни до статуту.

Таке рішення оголосила суддя Ольга Нешик. Позов подавали представники УПЦ МП. Повний текст рішення поки не відомий.

«Релігійна громада села подаватиме апеляційну скаргу», - прокоментував ситуацію NaПарижі начальник управління національностей і релігій Вінницької ОВА Ігор Салецький.

Зазначимо, рішення господарського суду не набуло законної сили.

Фото: суддя О.Нешик

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує ухвалити парламенту в першому читанні законопроєкт про заборону діяльності в Україні російської православної церкви та пов’язаних із нею релігійних організацій.

Про повідомила заступниця голови комітету, заступниця керівника парламентської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Рекомендували Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроєкт №8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій», – зазначила вона.

Парламентарка розповіла, що документ передбачає встановлення заборони діяльності російської православної церкви на території України, релігійних організацій, які безпосередньо або як складові частини іншої релігійної організації входять до структури РПЦ, а також релігійних центрів, що входять до складу чи визнають підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.

Ігор Заіковатий

9 грудня, 2022