У Вінниці за рахунок відмови від святкування Дня Європи додатково виділили понад 13 млн грн на медицину

Новини Вінниці / У Вінниці за рахунок відмови від святкування Дня Європи додатково виділили понад 13 млн грн на медицину

Сьогодні на черговій сесії Вінницької міськради депутати проголосували за виділення додаткових понад 13 мільйонів гривень на фінансування охорони здоров’я.

Сьогодні на черговій сесії Вінницької міськради депутати проголосували за виділення додаткових понад 13 мільйонів гривень на фінансування охорони здоров’я. Зокрема, як повідомляють у пресслужбі міськради, 11 млн грн піде на виплату муніципальних надбавок медикам, які лікують хворих на COVID-19, ще 2,1 млн грн – на медикаменти та засоби індивідуального захисту.

За словами міського голови Сергія Моргунова, загалом з бюджету громади дофінансовується близько 70% вартості лікарських засобів і засобів індивідуального захисту для міських лікарень.

Додаткові кошти вдалося відшукати за рахунок відмови від святкових заходів до Дня Європи.

«Я хочу наголосити, що тільки завдяки нашій послідовній політиці, ще в минулому році, коли депутатський корпус попереднього скликання прийняв відповідне рішення, ми  розпочали збільшувати фінансування закладів охорони здоров’я для забезпечення киснем, засобами індивідуального захисту, необхідним обладнанням тощо. Але найголовніше – це фінансова підтримка лікарів, медсестр і молодшого медичного персоналу. Це все дало нам можливість не попасти в «червону» карантинну зону. Шановні вінничани, ми вас дуже просимо на великодні свята дотримуйтеся дистанції, бережіть себе і своїх рідних, одягайте маски, застосовуйте усі засоби індивідуального захисту, які тільки можливо, щоб ми  не мали чергового спалаху епідемії», – закликав міський голова Сергій Моргунов.

Сергій Маламура

30 квітня, 2021