У Вінниці заборонили фести з домашньою їжею та проведуть дезінфекцію частини криниць

Новини Вінниці / У Вінниці заборонили фести з домашньою їжею та проведуть дезінфекцію частини криниць

Сьогодні, 2 листопада, Вінницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення щодо посилення заходів, які спрямовані на недопущення підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит А серед населення Вінницької територіальної громади. На ній заборонили проведення ярмарків та фестів з реалізації продукції домашнього виготовлення.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

«Навчальні групи закладів дошкільної освіти громади, при виявленні випадків захворювання серед дітей або персоналу, переводитимуть на дистанційне навчання, яке триватиме впродовж 21 дня від моменту останнього контакту з хворим. Окрім того, буде проведено профілактичне обстеження на виявлення імуноглобулінів М до вірусу гепатиту А для працівників харчоблоків закладів дошкільної та середньої освіти та працівників підприємств, які надають послуги у сфері виробництва і реалізації продукції та громадського харчування для цих закладів», - йдеться у повідомленні.

Посилюється і контроль за проведенням прибирання та дезінфекції громадського транспорту. Також на території Вінницької міської територіальної громади проведуть дезінфекцію криниць загального користування, в яких були виявленні невідповідності по мікробіологічним показникам відповідно до норм.

Олеся Рудницька

2 листопада, 2023