У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)

Недарма якір є символом Вінниці та прикрашає герб міста. Він символізує річковий потенціал, про який варто нагадати містянам та гостям обласного центру. За прикладом Будапешту, Праги, Парижу та інших міст «на воді» у Вінниці вирішили відновити екскурсійно-прогулянкові подорожі Південним Бугом з гідами, які розкажуть історію, легенди та сьогодення міста. У планах навіть організація вечірніх «вояжів» з містичною програмою.

Недарма хрест з двома гачками, який візуально нагадує якір, є символом Вінниці та прикрашає герб міста. Він символізує річковий потенціал, про який варто нагадати містянам та гостям обласного центру. За прикладом Будапешту, Праги, Парижу та інших міст «на воді» у Вінниці вирішили відновити екскурсійно-прогулянкові подорожі Південним Бугом з гідами, які розкажуть історію, легенди та сьогодення міста. У планах навіть організація вечірніх «вояжів» з містичною програмою.

За словами директора КП «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського, два роки тому підприємство за власний кошт придбало судно, зробило на ньому косметичний ремонт та планує долучити «Мою Ластівку» до розвитку туристичної галузі.

Назва символічна, адже теплохід не великий за розмірами, проте затишний, з кількома палубами та зонами для відпочинку. На судні можна проводити тематичні вечірки, родинні свята та організовувати екскурсії для груп у кілька десятків бажаючих подивитися на Вінниці з річки. Супроводжуватимуть такі групи «молоді козаки» з пістолями.

Так, випускники місцевої школи гідів вже випробували екскурсію під назвою «Як козаки по Бугу сплавлялись», зокрема й на журналістові NaПарижі. Вона дещо незвична, але дозволяє відчути атмосферу середньовіччя, зануритися у часи визвольної боротьби та Івана Богуна. Особливо, коли пропливаєш поруч з пам’ятним каменем, присвяченим битві під його проводом на бузькому льоду. А гранітні скелі? З берега таких краєвидів не побачиш. І чудово, коли поруч ті, хто доповнять споглядання ландшафту розповіддю про багатовікову історію Вінниці.

«Команда вже підібрана. У нашого капітана за плечима 30-річний досвід роботи на таких суднах. Гіди – енергійні та завзяті. Програму будемо розширяти. Але зі серпня збираємося розпочати «туристичний сезон», - запевняє керівник комунального підприємства.

«Вінниця містична» - саме такої має стати нова екскурсійна програма на «Моїй Ластівці». Вона включатиме вечірні мандрівку річкою під розповідь про тайни та легенди міста.      

Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці започатковують екскурсії по річці зі справжніми козаками та пістолями (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

6 серпня, 2020