У Вінниці затримали банду вимагачів: до дуету входили росіянин і місцевий рецидивіст

Новини Вінниці / У Вінниці затримали банду вимагачів: до дуету входили росіянин і місцевий рецидивіст

Через нібито незадоволення від ремонту телевізора двоє рецидивістів декілька годин лупцювали майстра, змушуючи компенсувати «моральну шкоду», яку зловмисники оцінили у 105 тисяч гривень. Після передачі грошей у Вінниці вимагачів затримали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 14 березня фігуранти зустрілись з 24-річним потерпілим, який займався ремонтом телевізора одного із них, на околиці Вінниці. Вони звинуватили майстра у непрофесійній роботі та неякісному ремонті техніки. Протягом кількох годин зловмисники били та знущались з хлопця, а потім почали вимагати у нього гроші.

Загалом потерпілий перерахував вимагачам 105 тисяч гривень. Для того, щоб зібрати зазначену суму, йому довелось просити гроші у родичів.

Оперативники Управління карного розшуку та слідчі Слідчого управління при силовій підтримці бійців КОРДу затримали вимагачів. Ними виявилися неодноразово раніше судимі затримані: 38-річний вінничанин та 35-річний громадянин Російської Федерації. Старший з них позиціонував себе представником місцевого криміналітету.

Під час невідкладних слідчих дій, було проведено ряд обшуків та вилучено докази протиправної діяльності затриманих.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчі клопотатимуть у суді про обрання фігурантам запобіжного заходу – тримання під вартою.

Макс Мельник

16 березня, 2023