У Вінниці затримали чоловіка, який кілька днів вільно розраховувався чужою банківської карткою у магазинах та АЗС

Новини Вінниці / У Вінниці затримали чоловіка, який кілька днів вільно розраховувався чужою банківської карткою у магазинах та АЗС

Співробітники вінницької поліції затримали 41-річного містянина, якого підозрюють у скоєнні крадіжки. За версією слідства, чоловік викрав банківську картку, а потім кілька днів вільно користувався нею, розраховуючись у магазинах та автозаправках, де встановлені камери відеонагляду. Якась дивна бравада? В цій історії дивною є і поведінка потерпілої…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 4 серпня із заявою до правоохоронців звернулась 23-річна місцева жителька. Вона розповіла про крадіжку коштів з її банківської картки.

За словами молодої жінки, днями вона дала свою картку співмешканцеві, щоб він розрахувався за придбання товарів на місцевому ринку. Картку чоловік не повернув та повідомив, що втратив її…

Хоча кошти на рахунку були, молода вінничанка не звернулась до банку, щоб заблокувати картку. Проте незабаром до неї почали надходити повідомлення про зняття грошей. Тоді жінка написала заяву про крадіжку.

Доволі оперативно поліцейські встановили, в кого нині зникла картка. Це 41-річний раніше не судимий мешканець обласного центру. З’ясувалось, що він неодноразово розраховувався чужою карткою у магазинах та на автозаправці.

Якщо людина вкрала б картку, то одразу зняла всю суму, а «пластику» позбавилась. Але вінничанин не відчував небезпеки. Чому? Через самовпевненість чи тому, що не крав картку?..

Мабуть, це доведеться доводити слідству та суду.

За фактом зникнення картки поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Макс Мельник

5 серпня, 2022