У Вінниці затримано підприємця, який організував схему завезення автівок для пільгового розмитнення

Новини Вінниці / У Вінниці затримано підприємця, який організував схему завезення автівок для пільгового розмитнення

Вінницькі слідчі задокументували факти відносно 42-річного підприємця, якого вважають причетним до організації каналу незаконного переправлення чоловіків через кордон. Вони приганяли автіівки для пільгового розмитнення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зловмисник мав ліцензію на здійснення міжнародних вантажних перевезень та доступ до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки «Шлях».

З травня по жовтень 2022 року підприємець вніс до бази неправдиві відомості про 4 чоловіків, які не перебували у трудових відносинах, надавши їм статусу першого та другого водія для трансферу через державний кордон.

Це дало змогу бажаючим покинути територію України. Чоловіки виїздили за кордон аби пригнати з країни Євросоюзу авто для пільгового розмитнення.

Таким чином підозрюваний сприяв у безперешкодному перетині кордону через офіційні пункти пропуску чоловікам призовного віку, які в свою чергу неодноразово скористались такою можливістю та повертались на територію України за кермом автомобілів марок Volkswagen , Mercedes-Benz, Volvo, Opel.

Слідчі 31 травня повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Триває слідство.