У Вінниці затримано "рекетирів", які вимагали сім тисяч доларів

Новини Вінниці / У Вінниці затримано "рекетирів", які вимагали сім тисяч доларів

Поліція Вінницької області успішно затримала групу осіб, які вимагали від чоловіка суму у семи тисяч доларів під неправдивим приводом.

За даними поліції, учасники цієї злочинної групи вигадали схему, за якою потерпілий був винуватцем неіснуючого боргу. Процес вимагання супроводжувався психологічним тиском та фізичним насильством.

Група місцевих мешканців, за допомогою знайомого, спочатку звернулася до потерпілого з проханням знайти особу, яка отримує посилки з інтернет-магазину та пересилає їх в Україну. Пізніше вони поставили перед ним вимогу сплатити сім тисяч доларів як компенсацію за неотриману посилку.

Протягом тривалого часу зловмисники залякували потерпілого та вимагали гроші. Після фізичного нападу потерпілий звернувся за допомогою до поліції.

5 березня поліціянти, за підтримки спецпризначенців КОРД, затримали одного з фігурантів злочину під час передачі частини "боргу" у сумі 20 000 гривень. Поліція повідомила підозру обом фігурантам за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про застосування щодо них запобіжних заходів, та проводяться додаткові заходи для встановлення всіх осіб, причетних до цього злочину. Процесуальне керівництво у цій справі здійснює Вінницька окружна прокуратура.