У «Вінницяміськтеплоенерго» планують оновити 2,3 км аварійних трубопроводів

Новини Вінниці / У «Вінницяміськтеплоенерго» планують оновити 2,3 км аварійних трубопроводів

У Вінниці активно триває реконструкція аварійних теплових мереж. У планах підприємства цьогоріч оновити майже 2,3 км аварійних трубопроводів.

По це повідомляють у КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Роботи з реконструкції аварійних мереж було розпочато ще з кінця березня і станом на 12 травня вже замінено понад 600 м тепломереж у двотрубному виконанні. Реконструювали ділянки по вул. Келецька, 88-90,94; просп. Коцюбинського, 29-30; вул. Некрасова, 17-19 та вул. І. Богуна, 1-5.

Наразі ремонтні бригади «Вінницяміськтеплоенерго» працюють на двох ділянках. Нині замінюють трубопроводи по вул. Визволення, 4 та вул. Хмельницьке шосе, 53.

В рамках підготовки до опалювального сезону 2022-2023 років підприємство протягом міжопалювального періоду здійснюють ремонт та технічне обслуговування обладнання всього великого комплексу теплового господарства, яке складається з котелень, центральних теплових пунктів (ЦТП), індивідуальних теплових пунктів (ІТП), теплових камер.

Перелік заходів, які теплопостачальним підприємством заплановано провести:

- ремонтно-профілактичні роботи на 48 джерелах виробництва теплової енергії;

- планово-попереджувальні ремонти на 63 ЦТП та 419 ІТП;

- гідравлічні випробування теплових мереж, загальною протяжністю 175,5 км у двотрубному виконанні;

- ремонтно-профілактичні роботи у 1445 теплових камерах;

- повірка приладів обліку теплової енергії, природного газу, електричної енергії та холодної води.

Нині вже проведено ремонтно-профілактичні роботи на 6 котельнях, 11 центральних теплових пунктах (ЦТП), 89 індивідуальних теплових пунктах (ІТП), 76 теплових камерах. Також проведено гідравлічні випробування 12,89 км теплових мереж.

«Зауважимо, що важкі обставини, зумовлені війною, скоригували діяльність КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», тому багато заходів з енергоефективності ми відклали і зосередились на заміні аварійних ділянках мереж та ремонті аварійного обладнання для сталого проходження наступного опалювального сезону. До реалізації проведення заходів по підвищенню енергоефективності повернемось після нашої Перемоги!», - зазначають у КП.

Макс Мельник

12 травня, 2022