У «Вінницяобленерго» оскаржуватимуть у суді штрафні санкції НКРЕКП

Новини Вінниці / У «Вінницяобленерго» оскаржуватимуть у суді штрафні санкції НКРЕКП

НКРЕКП оштрафувало АТ «Вінницяобленерго» на 85 тисяч гривень, а генерального директора підприємства - на 1700 гривень за недотримання справедливих графіків відключень й неналежне інформування споживачів про перерви електропостачання. «Вінницяобленерго» вважає прийняті рішення несправедливими та готове оскаржувати їх у суді.

Про це повідомляє АТ «Вінницяобленерго».

«В акті перевірки зазначається, що для забезпечення максимально справедливого розподілу часу відключення споживачів фахівцями складені та погоджені Вінницькою ОВА графіки погодинних відключень. Вони розподілені на три пропорційні черги і повністю ВІДПОВІДАЮТЬ вимогам Міненерго. Черговість відключення черг також ДОТРИМУЄТЬСЯ. Зауваження щодо їх введення - ВІДСУТНІ. Отже, комісія підтвердила дотримання АТ «Вінницяобленерго» принципу справедливості відключень споживачів, а не навпаки», - йдеться у повідомленні.

Також вінницькі енергетики визнають, що «єдине порушення, на думку НКРЕКП, полягає у наступному: 29.11.2022 року о 05:30 в оперативному журналі Товариства було зроблено запис про відключення першої черги графіку погодинних відключень, проте на офіційному вебсайті зазначено, що початок відключення цієї черги буде о 06:00, а повідомлення про фактичне відключення опубліковане о 06:07».

«Це порушує визначене НКРЕКП правило, аби кожні 30 хвилин оновлювалась інформація про час відключення споживачів. Ось і все. Ми на 7 хвилин запізнилися з поновленням інформації на сайті, а нас звинувачують у несправедливому розподілі електроенергії», - вказують у компанії.

У «Вінницяобленерго» додали, що з грудня 2022 року тривають постійні перевірки представниками Держенергонагляду, НКРЕКП та СБУ з питань забезпечення усім споживачам рівного доступу до електропостачання.

«Представники цих органів постійно наголошують на високому рівні організації даної роботи в АТ «Вінницяобленерго» і ставлять його у приклад іншим розподільчим енергокомпаніям. І насамкінець, надаємо можливість споживачам самим ознайомитися із витягом з акту перевірки, який підтверджує наші твердження», - вказують у товаристві.

Документ виклали повністю, замалювавши частину інформації.