У «Вінницяобленерго» спростували фейк при нібито відключення споживачів на новорічні свята

Новини Вінниці / У «Вінницяобленерго» спростували фейк при нібито відключення споживачів на новорічні свята

У «Вінницяобленерго» назвали ІПСО інформацію, яку розповсюджують окремі телеграм-канали щодо відключення світла у найближчі дні.

«Фейки про нібито відключення енергопостачання в новорічні свята розповсюджуються через телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог.

Для посилення ефекту автори провокації використовують відеокадри ефіру телемарафону «Єдині новини» з накладанням іншого звукового ряду. Не ведіться на російську ІПСО!», - йдеться у повідомленні АТ «Вінницяобленерго».

Вінницькі енергетики наводять повідомлення Міністерства енергетики України, згідно з якого «жодних планових відключень немає і не передбачається»

«Електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. У системі є резервні потужності та можливість залучення імпорту», - зазначають у Міненерго.

До того ж і морозів немає, отже споживання менше за середні показники у грудні.

У НЕК «Укренерго» взагалі кажуть, що в енергосистемі профіцит через знижене споживання. Окрім теплої погоди традиційно у вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому, диспетчерський центр НЕК «Укренерго» не планує обмеження споживання в святкові дні!