У Вінницькій міськраді пояснили, що заважає взяти на баланс недобудований дитсадок в «Європейському кварталі»

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді пояснили, що заважає взяти на баланс недобудований дитсадок в «Європейському кварталі»

Вінничанка Альона Макарова 10 грудня опублікувала петицію до міськради з проханням взяти на баланс недобудову корпусу дитячого садка на вулиці Покришкіна, а також «знайти інвесторів для добудови садочка - закласти в бюджеті на 2023 рік кошти на добудову».

«Як всім відомо компанія забудовник не виконала своїх зобов'язань і досі не закінчила будівництво ЖК Європейський квартал. Відповідно питання з дитячим садочком зависло в повітрі. Будівля стоїть пусткою і з кожним роком потребуватиме більших вкладень для введення в експлуатацію. Натомість наші діти не можуть чекати 10-15 років для вирішення даного питання кооперативом мешканців даного ЖК», - зазначила авторка.

Оскільки петиція зібрала необхідну кількість електронних підписів у двотижневий термін у мерії на неї відповіли.

У мерії зазначили, що «у господарському суді Вінницької області триває розгляд справи № 902/769/19 за позовом виконавчого комітету Вінницької міської ради до ТОВ «БМУ-2» ЛТД, до ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Неал», до ТОВ «Рендінвест» про зобов’язання вчинити дії, а саме виконати в натурі обов’язок за договором від 28 травня 2015 року про комплексну забудову території, обмеженої вулицями Д. Нечая, Щорса та Покришкіна, шляхом завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 240 місць з наступною передачею в комунальну власність Вінницької міської територіальної громади».

«На сьогоднішній день судове рішення у зазначеній справі не прийнято», - уточнюють у міськраді.