У Вінницькій міськраді прозвітували про ремонт тротуарів у 2021 році

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді прозвітували про ремонт тротуарів у 2021 році

Не тільки дороги треба ремонтувати. Ділянки для пішоходів не менш важливі. У 2021 році у Вінниці капремонт тротуарів відбувся на Сабарівському шосе, вулицях Гальчевського, Данила Нечая та на Тимофіївській. Поточний ремонт тротуарів провели на вул. Зулінського та Ширшова.

У мерії зазначають, що у Вінницькій міській територіальній громаді капітальні роботи проводять комплексно. Наприклад, на Сабарівському шосе зробили понад 1,5 км якісної дороги з тротуарами, велодоріжками, зручними зупинками, відеонаглядом. Це все елементи комплексного підходу до ремонту міських автошляхів.

«Наприкінці літа ми завершили капітальний ремонт вулиці Гальчевського, що на Старому місті. У рамках проєкту не лише заасфальтували проїжджу частину, а також облаштували тротуари, велодоріжки. Загальна протяжність ділянки майже 750 м – від вулиці Московської до вулиці Якова Шепеля, площа виконаних робіт майже 11 тис. кв м», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Завершується капремонт головної магістралі Старого міста – вулиці Данила Нечая. Це 2 км оновленої дороги з тротуарами та велодоріжками. В цьому році відремонтували тротуари у рамках капремонту проїзду в районі будинку № 138-Б на вулиці Маяковського. А також – нового будівництва дороги на вулиці Тимофіївській.

Щодо поточного ремонту, то на вулиці Зулінського полагодили дві ділянки тротуару. Перша: від будинку №23 до тролейбусної зупинки біля ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти №1». Друга: від перехрестя з вул. Київською до зупинки «Зоопарк». 

Також у цьому році зробили ремонт ділянки тротуару на вулиці Ширшова. Тут заасфальтували 200 м2 від перехрестя з вулицею Академіка Янгеля в напрямку до вулиці Стеценка. Ще полагодили близько 220 метрів погонних на вулиці Матроса Кішки. Загалом цьогоріч у Вінниці капітально відремонтували більше 22 тисяч квадратних метрів тротуарів. 

Олеся Рудницька

22 листопада, 2021