У Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо продовження автобусних маршрутів до селища Березина

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо продовження автобусних маршрутів до селища Березина

«На сьогоднішній день, відсутні можливості»… Це стислий зміст відповіді на петицію Жанни Янчуковської, яка пропонувала у зв’язку із поступовим заселенням ЖК «Західний» у селищі Березина (Якушинецька ОТГ) та розбудовою і заселенням району навколо Барського та Гніванського шосе збільшити кількість муніципального транспорту між автовокзалом «Західний» та селищем Березина, а також продовження існуючих маршрутів.

Нагадаємо, звернення від 8 грудня адресувалось до влади міста від жителів сусіднього громади, в якої є свій бюджет і кошти. Ба більше, саме Вінниця забезпечила існуюче транспортне сполучення.

У відповіді на електронну петицію, датованій 29 грудня, перераховуються існуючі маршрути з інтервалом руху транспорту, а також пояснюється, що у сучасних умовах покращення умов не можливе. Адже потрібно створювати відповідну зупинку з місцем для відстою автобусів. Як на будь-якій кінцевій. А земля навколо там вся приватизована. Дорога має статус міжнародної траси, і належить державі.   

«Влаштування необхідної дорожньо-транспортної інфраструктури потребує значних капіталовкладень. В бюджеті Вінницької міської територіальної громади на 2024 рік кошти на вказані цілі не передбачено.

Враховуючи вищевикладене, для продовження автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху №4, №21 та маршрутних таксі №12А, №17А, і №18А по Барському шосе до селища Березина (ЖК «Західний»), на сьогоднішній день, відсутні можливості», - йдеться у відоповіді.

Олеся Рудницька

29 грудня, 2023