У Вінницькій облраді вирішили скоротити штат

Новини Вінниці / У Вінницькій облраді вирішили скоротити штат

Вінницька обласна рада вносить зміни до структури та штатної чисельності виконавчого апарату. Планують скорочення 20 штатних посад, а також оптимізацію структури управлінь та відділів.

Зменшення штату виконавчого апарату облради пов'язано з приведенням у відповідність функцій ради до умов воєнного часу. 

«Вибори до органів місцевого самоврядування відбувалися в умовах очікування завершення децентралізації та, відповідно, майбутнього розширення повноважень органів місцевого самоврядування, створення виконавчих комітетів обласних рад та інституту префектів. Проте через повномасштабне військове вторгнення росії в Україну 24 лютого цього року Указом Президента України були створені обласні військові адміністрації, до яких перейшла частина повноважень органів місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні Вінницької обласної ради.

Зазначимо, наразі у Вінницькій обласній раді та виконавчому апараті облради нараховується 95 штатних посад. З 1 жовтня планують залишити 75. Зокрема, передбачено скоротити:

  • чотирьох радників голови облради,
  • начальників певних відділів,
  • заступників начальників секторів і управлінь.

Також в апараті створять управління з питань підготовки сесій облради та загальних питань та відділ з питань запобігання та виявлення корупції.

Олеся Рудницька

13 вересня, 2022