У Вінницькій облради відмовилися від передачі парку лікарні імені Ющенка

Новини Вінниці / У Вінницькій облради відмовилися від передачі парку лікарні імені Ющенка

Серед питань, які мають бути розглянуті на найближчій сесії Вінницької обласної ради, відсутнє найбільш суперечливе – воно стосувалося передачі парку психоневрологічної лікарні імені академіка О.Ющенка.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про те, що Вінницька облрада планує передати 8 гектарів парку поблизу лікарні імені Ющенко «Вінницяоблагролісу». Підготовлено проєкт рішення, за яким планувалося передати у постійне користування комунального підприємства ділянку площею понад 8 гектарів землі поблизу закладу.

«Лобісти» цього рішення вважають, що оскільки парк перебуває у занедбаному стані, то комунальні лісівники дбатимуть за територію краще, ніж лікарі.

У соцмережах проєкт не залишився непоміченим. Вінничани стали припускати, що передача до КП буде першим кроком для зменшення території парку та поступової його забудови. Звісно, така думка для багатьох вінничан не припустима.

Так чи інакше, а наразі питання відхилено, його не виноситимуть на розгляд сесії. За неофіційною інформацією, нібито вирішено взагалі відмовитися від розгляду можливості передачі у перспективі, адже депутатам не зрозуміло, для чого передавати зелену зону, адже у «Вінницяоблагролісу» відсутні фахівці по впорядкуванню парків.

Додамо, найближча сесія відбудеться у п’ятницю, 24 вересня.

Олег Верлан

17 вересня, 2021