У Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» відкриють інноваційну навчальну лабораторію

Новини Вінниці / У Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» відкриють інноваційну навчальну лабораторію

Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий підписав меморандум про взаєрозуміння щодо співробітництва між Вінницькою обласною Радою, Гуманітарною інноваційною групою (HIG) та громадською організацією «Молодь 3.0». Йдеться про реалізацію на Вінниччині проєкту Інноваційних навчальних лабораторій.

Про це повідомляється на сайті Вінницької облради.

«Мета проєкту - у розширенні доступу до інтерактивних засобів навчання по всій Україні та збільшення можливостей для розвитку юних інноваторів», - йдеться у повідомленні.

Перша на Вінниччині така лабораторія буде відкрита у комунальному закладі Вінницької облради – Молодіжному центрі «Квадрат».

«Цікавий та корисний проєкт розпочинає наш «Квадрат», - сказав Вячеслав Соколовий. - Там буде встановлена інноваційна навчальна лабораторія, яка допомагатиме дітям та молоді краще пізнавати світ та здобувати нові знання. Своєрідний інтерактивний мінімузей науки! Впевнений, він прийдеться до душі не тільки школярам, - сказав Вячеслав Соколовий. - Війна суттєво змінила навчальний процес. Але дітям треба дати можливість вчитися та розвиватися! Бо заради цього, в втому числі, і воюють наші захисники».

Відвідати мобільну інноваційну лабораторію зможуть усі бажаючі школярі або студенти. В подальшому у «Квадраті» планують відкриття ще й ІТ-лабораторії.

Інноваційні навчальні лабораторії є громадськими освітніми центрами в Україні. HIG співпрацює з діючими українськими громадськими центрами з метою відновлення позакласних навчальних просторів, надання навчальних засобів та проведення тренінгів для вчителів та юних лідерів.

Олеся Рудницька

2 листопада, 2023