У Вінницькому муніципальному притулку з'явилось приміщення для знайомств з тваринами (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінницькому муніципальному притулку з'явилось приміщення для знайомств з тваринами (ВІДЕО)

Новостворене приміщення у Вінницькому муніципальному притулку для тварин являє собою  територію, де майбутній господар може погуляти з твариною, перш ніж забирати її додому. Таким чином зарання з'ясувати, чи зможуть вони з чотирилапим потоваришувати й жити разом.

Новостворене приміщення у Вінницькому муніципальному притулку для тварин являє собою територію, де майбутній господар може погуляти з твариною, перш ніж забирати її додому. Таким чином можна з'ясувати, чи зможуть вони з чотирилапим потоваришувати й жити разом.

Як розповів "Суспільному" координатор проекту Ян Петінов, аби краще порозумітися з собакою, таких зустрічей має бути кілька. Під час кожної зустрічі присутній ветеринар, який допомагає зрозуміти поведінку тварину.

"Всередині приміщення — це штучно створені умови, щоб людина подивилася, як собака себе поводить, коли в приміщенні, як з нею можна взаємодіяти на вулиці. Люди зможуть проводити від 30 до 45 хвилин, все залежить від того, наскільки стомиться тварина", - розповідає Ян Петінов.

У свою чергу ветеринарка Наталя Сорокіна додає:

"Майбутнім власникам слід розказати, як розуміти собаку, що подобається тварині, шо ні. Зазвичай люди хочуть, щоб собака робила так чи інакше, незважаючи на те, що хоче вона".

Наразі у муніципальному притулку 42 собаки. Усі вони стерелізовані та вакциновані.

Ірина Заіковата

6 жовтня, 2020