У вінницькому музеї відбудеться перша виставка юних місцевих художників

Новини Вінниці / У вінницькому музеї відбудеться перша виставка юних місцевих художників

З 2 лютого у Вінницькому художньому музеї відкривається виставка «Сюжети та портрети». Вона триватиме протягом двох тижнів. Вінничан і гостей міста запрошують відвідати захід, організований місцевою дитячою художньою школою. Адже заклад вперше презентує роботи своїх вихованців у стінах обласного художнього музею.

Про це повідомляє «Вінницька дитяча художня школа».

По 13 лютого триватиме експозиція першої виставки у такому значущому мистецькому просторі.

«Це велика відповідальність, тому учні старанно до неї готувались. На виставці представлені різноманітні сюжетні композиції, де можна побачити культуру та традиції українців, побут, портрети героїв минулого та сьогодення, роботи в пластиці малих форм», - йдеться у повідомленні.

Виставка налічує 60 творів 30 юних авторів.

У школі наголошують, що більшість робіт мають виразну українську тематику. Адже в цей важкий час, як пояснили у закладі, хочеться більше досліджувати та пізнавати своє культурне та національне багатство. Кожна навчально-творча робота учня – результат вдумливої дослідницької роботи: творів музейного спадку України, книг та альбомів, а в окремій композиції – сімейних архівів.

«На виставці представлені роботи в техніці «колаж», на яких зображені героїчні образи: це звитяжні козаки, Герої Майдану, Герої новітньої війни, близькі нам зараз. Натхнення на таку складну техніку ми черпали з робіт видатних художників-монументалістів Михайла Бойчука та його учнів, Алли Горської, Віктора Зарецького.

Експозицію чудово доповнюють сюжетні тематичні натюрморти, які є ілюстрацією естетики побуту українців», - додають у закладі.

Пластика малих форм в експозиції представлена навчально-творчими учнівськими інтерпретаціями відомих полотен українського живопису

ІІ пол. ХІХ-ХХ ст., Тараса Шевченка, Фотія Красицького, Олександра Мурашка та інших. Виразні та впізнавані історичною спрямованістю образи, втілені учнями за допомогою скульптурних засобів, відзеркалюють безпосередню зацікавленість реалістичною традицією Національної художньої культури України в контексті сучасності.

«Художня школа це місце, де зароджуються і плекаються юні таланти, художній музей – місце, де вони можуть заявити про себе. Тому наша виставка органічно влилася в музейний простір, і це приклад гармонійної співпраці», - додають у закладі.

Олеся Рудницька

1 лютого, 2024