У всіх регіонах України ввели посилений режим роботи поліції. На Вінниччині його планували заздалегідь

Новини Вінниці / У всіх регіонах України ввели посилений режим роботи поліції. На Вінниччині його планували заздалегідь

Глава Нацполіціі Ігор Клименко підписав наказ про переведення особового складу кримінальної поліції і слідчих підрозділів на посилений режим роботи на території всіх регіонів з 25 вересня по 8 жовтня.

Зазначено, що такий захід є необхідним «у зв'язку із загостренням криміногенної обстановки на території держави, пов'язаної з вчиненням тяжких кримінальних злочинів, в тому числі із застосуванням вогнепальної зброї, і які викликали в суспільстві великий резонанс, з метою проведення профілактичних заходів для її стабілізації».

Згідно з цим наказом, поліцейські будуть працювати понаднормово, але не більше 12 годин на добу і шість днів на тиждень.

У ЗМІ появу наказу Клименка пов’язують з тим, що був обстріляний автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра, в результаті чого поранено його водія.

Напередодні ввечері на вулицях Вінниці вже можна було побачити посилені патрулі.

У відділі комунікації ГУ Нацполіціі у Вінницькій області підтвердили NaПарижі інформацію щодо наказу, а також зазначили, що подібні заходи періодично запроваджуються локально, насамперед для попередження, зокрема майнових злочинів.

Більш того, на Вінниччині заздалегідь планувалося переводити особовий склад на посилений режим для покращення криміногенної ситуації та профілактики злочинності.  

Макс Мельник

25 вересня, 2021